Rik Gielen – Keramiek en pottenbakkerij

Lente 16- winter 17

Gestart met de voorbereiding voor de kunstroute georganiseerd door de Roderick Kunstkring en die doorgaat van donderdag 5 mei tot zondag 8 mei.
Samen met nog 10 andere kunstenaar exposeer ik in “ ‘t Reigersnest “, een oude gerestaureerde abdij hoeve. Het was zeer mooi weer en een grote belangstelling.

P1010650bP1010646b

Het weekend van 6/7 augustus volgde ik in Waspik (Ned.) een workshop “portretten” bij Carien van Dongen, een gerenommeerde ceramiste.

DSC_1740bDSC_1729b
Dan startte de voorbereidingen voor “Buren bij Kunstenaars “, een jaarlijks weerkerend event dat georganiseerd wordt door de Provincie West-Vlaanderen en waar dit jaar meer dan 2000 kunstenaars uit verschillende disciplines deelnamen.
Dit event had plaats gedurende het weekend van 14/16 oktober. Err was er ruime belangstelling van buren, vrienden en nobele onbekenden die kennis kwamen maken met de kunst

Nu de bestellingen van BBK en alles voor onze jaarlijkse familie samenkomst in januari afwerken, nog even “Place de Tertre ” in het VZH Riethove meepikken en dan zijn we klaar voor onze winteruitstap naar de zon.

DSC00043bxxxxxbx

Gedurende ons verblijf in Spanje / Portugal hebben we lokale ceramisten bezocht. Nabij Evora, bekent om zijn keramiek hebben we in Redondo, verschillende pottenbakkerijtjes bezocht die vooral gebruiksartikelen maakten. Bij de terugweg in Spanje in het stadje Tordesillas , bij het bezoek aan het stadje kwamen we bij een keramist, Luis Rivero de la Cuesta terecht, die zeer mooie voorwerpen maakte met speciale glazuren.
FaceBook Luis Rivero de la Cuesta

DSC00112bDSC00116c