Pottenbakkerij Scarabee

Rik Gielen – Keramiek en pottenbakkerij

Voorjaar 2020

Voorjaar 2020
Maart 20

DE workshop “ Werken met porselein olv Guy Van Leemput “, die zou doorgaan op 14 maart bij Colpaert is afgelast wegens de coronacrisis.

Februari 20
We hebben deelgenomen aan Winterse tentoonstelling in Ettelgem en nu zijn we gestart met de voorbereidingen voor de ” Roderic Kunstroute “ , die gedurende het hemelvaart weekend plaats vindt in Oudenburg.

Januari 20
Ik ga me vanaf nu meer toeleggen op artistieke/decoratieve voorwerpen en minder op de functionele artikelen zoals tuin -en keuken ornamenten
Dit wil niet zeggen dit ik helemaal hiermee ophoud maar wel dat ik enkel nog op bestelling werk.
In de vernieuwde “ Gallery” kunt hier zowel de voorbeelden van decoratieve als de tuin -en keuken ornamenten aanschouwen.

Lente 16- winter 17

Het weekend van 6/7 augustus volgde ik in Waspik (Ned.) een workshop “portretten” bij Carien van Dongen, een gerenommeerde ceramiste.

DSC_1740bDSC_1729b

15/16 Winter

Winter 15/16

Midden januari zijn we vertrokken naar het zonnige zuiden, waar we keramiek en het mooie weer gecombineerd hebben.
Gaby en ik hebben een 3 daagse workshop “ werken met slip porselein “ gevolgd bij Helena Brizido in de buurt van Lissabon. Verschillende technieken met werken met gekleurde slip werden er gedemonstreerd en hebben we kunnen uit proberen. De workshop was zeer interessant en leerrijk en Helena is een ervaren keramiste, die het goed kan verwoorden.
Tussen het drogen, glazuren en het bakken hebben we nog het “het Nationaal Keramiek Museum “in Caldas da Rainho en andere historische plaatsen in de omgeving bezocht en verder nog een paar dagen kunnen genieten van de zon in Albufeira.
Voor meer info: Website Helena Brizido www.helenbrizido.com

Foto’s
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

September 14

04 september
Raku stook met onze nederlands limburgse reisvrienden, de beeldjes zoals we ze verwacht
hebben, met een tikkeltje rood door de kopersulfiet.
140903raku1
140902raku3

Introductie-kennismaking

Roksem 28 augustus 14

Vrienden en kennissen
Vandaag schrijf mijn eerste bijdrage in mijn webblog
Het is de laatste maanden vrij rustig geweest nadat wij de nodige inspiratie opgedaan hebben gedurende onze reis in de Balkan en Griekenland.
Na eerst de tuin in orde gebracht te hebben, start ik weer met goede moed met de voorbereiding van het volgende event “ Buren bij kunstenaars “ dat doorgaat in mijn atelier op 18 en 19 oktober
Indien U informatie wilt aangaande mijn werken kunt u me altijd contacteren via mijn email adres of telefonisch ( contact gegeven).
De bedoeling van deze blog is u op regelmatige tijden ( maandelijks) op de hoogte te houden van de activiteiten in de atelier