Rik Gielen – Keramiek en pottenbakkerij

Zomer / herfst 15

Gedurende augustus, werken van Lut De Mot Raku gebakken. Zeer mooi. ( zie foto’s)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Werken gemaakt voor kunstmaraton met onder andere de vogelboom. De werken werden tentoongesteld van 28 aug tot 3 sept, samen met werken van Mia de Vos en Patrick Tahon, in het Romaans kerkje van Ettelgem ( zie foto’s).
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

In september hebben we de hobby- en kunsttentoonstelling ” Duin & Zee” in Oostende, de Penemolen in Schepdaal waar Lut de Mol haar werken tentoonstelde en de 1ste keramiek markt in Bergeijk (Ned.) bezocht.

Daarna startte de voorbereidingen voor het “Buren bij Kunstenaars” evenement, dat georganiseerd wordt door de Provincie West-Vlaanderen en dat doorging in oktober. Tuinornamenten zoals nestkastjes, paddenstoelen en mezenbollenhouders voor de vogels, porselein t-lichtjes en kommen werden gemodelleerd. Het evenement is goed verlopen ondanks het wisselvallig weer. (zie foto’s)

Gedurende de opendeurdagen bij Colpaert in Nevele, een korte workshop “wegwassen van porselein”, bijgewoond en dat gegeven werd Dirk Vanhaeren

Nu vergt de tuin weer de nodige aandacht, het electriciteitsisteem in het atelier en de werkplaats moest aan gepast worden en verwarmingselementen en het deksel/deur van de 110Lt-oven waren aan vervanging toe; een serieuze kost. Dit werd succesvol uitgevoerd door de firma Ojoka uit Lokeren/Lier. Nu deze werken achter de rug zijn; op naar het laatste evenement van het jaar, nl de kerst en hobby markt in WZC Riethove Oudenburg.