Rik Gielen – Keramiek en pottenbakkerij

Voorjaar 2015

Dit voor jaar heb ik wat rust ingebouwd. Voor  de Winterse tentoonstelling in Ettelgem hebben Gaby en ik  genoten van het winterse zon in Andalusie en de Algarve. Hier hebben we ook de streek van Evora en Nisa bezocht waar we bij de lokale ceramisten een mooie typsche werkje gekocht hebben. Zie foto 1 en 2. In Estoril nabij Lissabon hebben het atelier van Gloria Morales de los Rios en Helena Brizido beocht. Helena is gespecialiseerd is in porcelein en ze maakt zeer mooie dingen.  In het voorjaar van 2016 gaan we er een workshop volgen.

Na onze thuiskomst vergde de moes- en siertuin weer alle aandacht en wanneer dit in orde was; was de tijd aangebroken om de Balkan en Turkije trip aan te vatten.  Hotsend en schuttend met de motorhome over de al niet te goede wegen hebben we samen met een groep Nederlanders  genoten van de prachtige maar vermoeiende trip door al die landen.  Waar kom hebben we ook lokale potters en ceramisten bezocht  zoals in Bran en Brasov( Roemenie ziefoto 3 en 4 ) en Urgup ( Turkijefoto 5 ).

Nu terug thuis ben ik gestart met de voorbereiding van de tenstoonstelling in het Romaanse kerkje van Ettelgem. Deze tentoonstelling is  reeds gestart op 17 mei en loopt tot 11 september en waar 3o kunstenaars  telkens voor  één week hun  werken tentoonstellen. Ikzelf stel tentoon van 28 augustus  tot  3 september ( telkens van 14h tot 19h)

foto 1 en 2

Evora

Evora

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2  Nisa

foto 3 en 4

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

foto 5

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Datum 22 juli 2015